101 DoelenPersoonlijke groei

“42”

Diep in gedachtenHét antwoord op de ultieme vraag over het leven, het universum en alles: 42. Althans volgens een enorme supercomputer (Deep Thought) in het verhaal Hitchhikers Guide To The Galaxy. Deep Thought heeft 7,5 miljoen jaar de tijd genomen om dit antwoord te formuleren. Helaas wist niemand wat de vraag precies was.

Die vraag kan ik zelf stellen noch beantwoorden. Wel heb ik een poging gedaan om de 50 questions that will free your mind te beantwoorden. In dit laatste deel mijn antwoorden op de vragen 46 tot en met 50.

46. Wat zou je anders doen als je zeker wist dat niemand je ervoor zou veroordelen?
Altijd uitspreken wat ik denk. Zeggen dat ik het hart op de tong heb is nogal een understatement. Toch heb ik met het verstrijken van de jaren geleerd enige vorm van redactie toe te passen. En af en toe op mijn tong te bijten voordat ik iets eruit flap dat verkeerd zal vallen. Dat laatste lukt nog niet altijd en het komt ook voor dat ik me oprecht van kwaad bewust ben. En vervolgens de wind van voren krijg. Je diepste duistere gedachten uiten is niet altijd mogelijk. Dat zou wel een keer lekker zijn hoor.

47. Wanneer heb je jezelf voor het laatst hóren ademen?
De vorige keer dat ik niet in slaap kon komen. Volgens mij was dat nadat ik een avond bij een vriend was geweest en besloot te voet naar huis te gaan. Een wandelingetje van 5 kilometer is goed voor je, maar niet vlak voordat je naar bed wil gaan. Was veel te wakker! En dan ga je je aan van alles storen, zoals het geluid van eigen ademhaling (snurken van bedgenoot dus niet meegerekend).

48. Waar houd je van? Heb je recent iets ondernomen dat dit openlijk aantoont?
Lekker specifiek deze vraag. Er zijn zoveel dingen waar ik van houd. Mijn muziekgekte uit zich in een tjokvolle iPod en regelmatig een post op dit blog. Ik kijk graag naar voetbal en ben dus ook verguld met de NAC seizoenkaart die tijd in de bus lag. In 2012-2013 zit ik weer minimaal 17 keer in vak F3 te brullen voor mijn cluppie. En ik ben graag buiten, dus komt het trainen voor de Vierdaagse goed uit. Oh ja, schrijven is zowel werk als hobby. Zoals je kunt lezen.

49. Zul je je over vijf jaar nog herinneren wat je gisteren gedaan hebt? Of wat je eergisteren gedaan hebt? Of de dag ervoor?
Waarschijnlijk niet. Niet tot in detail in ieder geval, ik ben geen Kim Peek. Eigenlijk komt het op hetzelfde neer als mijn antwoord op vraag 46; je zit vaak in de tredmolen van het dagelijks leven. Het zijn de hoogte- en dieptepunten die je blij blijven. Aan jezelf de schone taak om regelmatig voor hoogtepunten te zorgen. En onthoud: het echte leven is geen Hollywood film.

50. Besluiten worden nu genomen. De vraag is: maak jij ze voor jezelf, of laat je anderen de beslissingen voor je nemen?
Ik maak mijn besluiten zelf, waar mogelijk. Je staat immers niet alleen in deze wereld. Voor veel zaken heb ik te maken met een vrouw, kinderen en/of werkgever. Ik kan nu doodleuk besluiten dat ik twee weken ga trekken door Oezbekistan, maar dan heb ik wel een probleem. Dus houd ik rekening met die belangen en overleg waar gepast. Net zoals ik wil dat anderen rekening met mij houden.

Geef een reactie