101 Doelen

Beter dan een stressbal

Stress-stoppen-met-rokenEn toen had je meer dan een half jaar niks meer gepost. Oeps! Blijkbaar lagen mijn prioriteiten elders op het moment dat de zon begon te schijnen. Dit schoot me te binnen toen ik gisteravond –strak van de cortisol– even met mijn nepsigaret in de schuur zat. Het is nu 48 uur geleden sinds ik tabak gerookt heb – en 18 uur sinds de laatste trek aan de elektrische damper.

 

Die heb ik als valscherm gekocht -uit ervaring weet ik dat ‘cold turkey’ een enkeltje falen is. Het feit dat ik de tijden zo precies weet zegt genoeg lijkt me. Is het dan klaar? Nee, bepaald niet. Sinds ik op oudejaarsdag mijn laatste peuk opstak is de behoefte om goed en nuttig bezig te zijn alleen maar sterker geworden.

Doelen bereikt
Sinds mei zijn een aantal doelen bereikt. De mooiste –en echt een overwinning op mezelf- is natuurlijk het uitlopen van de Vierdaagse (nr. 2). Ook een aantal kleinere dingen zijn gelukt: er staat een NAS vol geripte films te zoemen in de kast (nr. 46), Wendy en ik hebben in onze zomervakantie met de kinderen genoten van de dolfijnen (nr. 55) en in het voorjaar zijn we met een gezamenlijk verjaardagsfeest (nr. 79) volgens mij een nieuwe traditie begonnen.

Creatieve therapie
De ‘lege’ momenten die ik nu tegenkom kan ik deels vullen met schrijven. En werken aan de gestelde doelen helpt me de focus te verleggen naar iets positiefs. Althans – dat hoop ik. Een creatieve vorm van stoptherapie als het ware. Beter dan een stressbal. Of een asbak.

Geef een reactie