Music Maestro!

Bloed, zweet en tranen

De sombere, donkere en bitter koude Finse winter heeft zijn weerslag op de volksaard. De Suomi kunnen wel weg met een borrel. En uit onderzoek bleek dat steeds meer jonge mensen in Finland een permanente arbeidsongeschiktheidsuitkering ontvangen als gevolg van een depressie.

Eigen bloed verspillen
Een typerende voedingsbodem voor een van de bekendste Finse exportproducten: metal. De melodische deathmetal band Children of Bodom is één van de bekendste. Ook CoB frontman Alexi Laiho staat bekend om zijn depressieve aard. In meerdere interviews heeft hij bekend meerdere zelfmoordpogingen te hebben gedaan. ‘Mezelf zijn’ beschouwd hij als zijn slechtste eigenschap. Later verklaarde hij min of meer verslaafd te zijn aan het verspillen van zijn eigen bloed.

Spelen met gebroken pols
Die zelfdestructieve neigingen leveren bizarre verhalen op. Tijdens een tour in Noord-Amerika viel de straalbezopen Laiho uit zijn bed in de tourbus en brak zijn pols. De arts vertelde hem dat hij rust moest houden om zijn pols te laten genezen. Koppig speelde hij nog tien concert verder, de helse pijn verbijtend. Pas toen hij in de gaten kreeg dat hij zijn pols definitief de vernieling in zou helpen besloot hij de laatste paar concerten te annuleren. En daarmee werd het muzikale leven van een van de beste metalgitaristen ooit gelukkig nog verlengd.

Raggen
De meest nummers van Children of Bodom hebben niet bepaald een literaire insteek. Rechttoe rechtaan raggen is het devies. Niet vreemd met Magere Hein ‘Roy the Reaper’ als symbool voor je band. Uitzondering op deze regel is het nummer ‘Blooddrunk’ van het gelijknamige album uit 2008. Boven de bulderende gitaren uit verhaalt Blooddrunk over Laiho’s duistere kant. Over bloed, zweet en tranen gesproken…

Geef een reactie