101 DoelenPersoonlijke groei

De Reiki startkabel

Beide benen los van de grond. En een hoofd vol verkeersdrukte. Mijn state of being in een notendop toen ik vorig jaar januari voor het eerst aanklopte om hulp bij mijn tante Hanneke. Het besef dat ik als HSP net wat anders in elkaar steek als sommige anderen begon pas net te landen. Als zat ik in het gedicht van Yeats; mijn centrum hield het niet. 

Dat bracht een nieuwe behoefte met zich mee. Ik wilde zogezegd een balansdag, maar dan elke dag. Weight watchers voor de geest. De stap nemen om daarin om hulp te vragen was al een kleine overwinning op mezelf. De drang om dingen zelf te willen oplossen zit sterk ingebakken in mijn persoonlijkheid. Het eerste halfjaar ouderschap was echter zo overweldigend dat ik geen keus maar had. Bovendien had ik geen idee waar ik moest beginnen.

Tante Wegenwacht
Gelukkig wist Hanneke dat wel. Ze stelde voor om mij eerst te behandelen om zo mijn energie weer in balans te brengen. Een soort startkabel voor mijn interne accu. Met Hanneke als monteur van de Wegenwacht 🙂 Wat er die avond gebeurde is vrij lastig in woorden te omschrijven. Hanneke maakt onder meer gebruik van Reiki technieken. In haar woorden is het méér dan dat, maar om de boel begrijpelijk te houden gebruik ik voorlopig die term.

Verklaring overbodig
Reiki is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen. Handoplegging dus. Degene die de hand oplegt fungeert alleen als doorgeefluik. Die eerste behandeling was voor mij in het begin erg onwennig. Ik ben met een bepaalde nuchterheid grootgebracht, maar wat er gebeurde kon ik niet verklaren. En achteraf gezien hóefde dat ook niet.

De kraan open
Handen op mijn lichaam. Op mijn voeten, mijn knieën, mijn hoofd.  Een menselijk lichaam heeft verschillende energiepunten. Beter bekend onder hun artiestennaam chakra’s. De meeste konden tijdens deze behandeling worden geopend of in balans gebracht. En steeds opnieuw datzelfde gevoel. Eerst wordt het warm; daarna voel je gewoon de energie in je lopen. Alsof er een kraantje open gaat. Of je vingers in een stopcontact steekt; maar dan zachter. Op een gegeven moment voel je dat de energie in jezelf wordt opgenomen. De onrust trekt zich terug. Het is eb.

Wat stampen we lekker
Nu ik zelf ervaren had hoe energie kan stromen had ik geen twijfels meer. Bovendien wist Hanneke feilloos te melden waar bij mij de pijn zat. Dit klopte gewoon. En dat is verklaring genoeg. Ik kreeg als advies nog mee mijn beide voeten letterlijk stevig op de grond te houden. Flink stampen desnoods, zoals de muis en de olifant op die brug. Dat helpt je geaard te blijven. We spraken af ik dat ik een paar weken later terug zou komen voor een innerlijke reis. Daarover een volgende keer meer.

Een gedachte over “De Reiki startkabel

Geef een reactie