101 DoelenEindelijk doen!

De weg naar de Vierdaagse (deel 1)

Jo met de banjo en Lien met de mandoline kom ik niet tegen. Mezelf waarschijnlijk wel. Maar, de kogel is door de kerk. Op 16 juli 2013 wil ik aan de start staan voor de Vierdaagse.

Rammelende ledematen
Voordat het zover is, valt er nog het nodige te doen. Mijn ongetrainde en krakende lijf kan onmogelijk 200 kilometer in vier dagen tijd verstouwen. Het eerste wat ik moet doen is een bezoek brengen aan een fysiotherapeut. Even een checkup doen. En kijken hoe mijn rammelende ledematen veilig door die afstand heen kunnen komen.

Gare sleffers
Ook deugdelijk materieel zal in huize Krusemeijer zijn intrede moeten doen. Op mijn gare sleffers zal ik immers niet ver komen. Nee, het is tijd fatsoenlijke wandelschoenen te gaan zoeken. Die vervolgens door het tergende proces van inlopen heen moeten. Optrainen zal geleidelijk gaan. Bah, wat klinkt dat allemaal verstandig!

You go, girl
Ja, dat komt ervan met een doel voor ogen. Om te beginnen is buiten in de natuur lopen goed voor dat drukke hoofd van me. Even de kakafonie om mee heen tot zwijgen brengen. Daarvoor is de energie die de open natuur uitstraalt een goede laadaccu. Raak maar eens boom aan, kijk wat er gebeurt. Daarnaast vind ik het prettig om aan mezelf te bewijzen dat ik een uitdaging zoals deze wel degelijk aan kan. You go girl!

Op naar 19 juli 2013
De eerste kompanen om mee te lopen hebben zich intussen voorzichtig gemeld. Gaat het al kriebelen? Je weet het: de lijnen naar mij toe zijn kort! Voor de achterblijvers: ik zal jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen. Met vallen en opstaan ga ik proberen die finish te bereiken. Op 19 juli 2013. Heb er nu al zin in.

3 gedachten over “De weg naar de Vierdaagse (deel 1)

  1. Er bestaan hele schema’s voor wandelen die de fysio ook wel zal weten. heb je er al een anders hebben wij wel een goeie voor je. Ook schoenen ( aan de JF Kennedylaan) kun je eerst uitproberen, hoge of juist lage bergschoenen of goretex , die worden niet nat van binnen. Informeer ook eens bij Mario Zodenkamp, die traint al heel lang voor die lange tocht naar santiago de compostella. Succes hoor jongen

  2. “Iedere wandeling begint met de eerste stap”. En dan heb ik het niet alleen over de Vierdaagse. Na een jaar niet gewandeld te hebben, heb ik de draad weer opgepakt en ook ik hoop volgend jaar weer mee te lopen. Wie weet wandelen kunnen we eens een keer samen een eindje wandelen??!!

Geef een reactie