Uncategorized

Delftsblauwe benen

Donker en mistig. Bijna zeven uur in de ochtend. Het vriest slechts een graadje, al voelt het als een Siberisch dieptepunt. Je hoort de lucht steunen en kraken boven perron 6. Laat die intercity maar gauw komen. Om me heen zie ik een paar eenzame andere forenzen, kleumend net als ik. En daar staat ze, rusteloos. In een minirokje. Mét een panty, dat wel.

Bibberende arm
Voor wie zou ze dat doen? Heeft ze een sollicitatiegesprek voor die baan die zo graag wil? Of wil ze aan die ene leuke jongen bewijzen dat ze er echt áltijd vrouwelijk en sexy uit ziet? De mogelijkheden buitelen in mijn gedachten over elkaar heen. Haar blonde haar piept onder een nonchalant gedrapeerde sjaal uit. Daar is geen kleurspoeling aan te pas gekomen zo te zien. De handtas, die trouwe kameraad, bungelt aan een bibberende arm. En twee benen die gelukkig slank genoeg zijn voor onder zo’n korte rok kleuren langzaam Delfts blauw. Alsof Picasso’s penseel er langs heeft gestreken.

Geen stekeltjeskapsel
Haar hakken tikken op het genadeloos koude beton van het perron terwijl ze heen en weer schuifelt. Mooi hoor, ik houd wel van vrouwen die zich vrouwelijk kleden. Billen naar achteren, borsten vooruit en nog geen pittig stekeltjeskapsel in het vooruitzicht. Maar in deze vriescel? Ik begrijp er niets van. Hopelijk heeft ze een baantje als model en wachten de warme lampen van de studio op haar.

Verlangen naar de lente
De intercity knerpt slechts drie minuten te laat het station binnen. Ha! Het dringen voor de deuren kan beginnen. Klaar met mijmeren over haar motieven duik ik nog wat verder weg in mijn kraag en vervloek binnensmonds de winter. Werd het maar vast lente. De tijd van rokjesdag.

3 gedachten over “Delftsblauwe benen

  1. Er zijn nu eenmaal ook vrouwen, die ondanks regen of vrieskou, er leuk uit willen zien! Geen fleecevest of slobberbroek maar gewoon een leuk rokje of jurkje. Ze moet dan eigenlijk wel een warme maillot eronder doen om blauwe billen te voorkomen.

  2. Er goed uit willen zien snap ik. Kou lijden niet 🙂 Een maillot is idd een optie, of moeten we toch die beenwarmers terughalen uit de jaren ’80?

  3. Wie mooi wil zijn moet in dit geval kou lijden. Maar die beenwarmers zijn op het moment volop verkrijgbaar dus daar hoeft ze het niet voor te laten.

Geef een reactie