Hoezo?

Al tien jaar een domeinnaam. Altijd aan het schrijven. En geen website. Maar ja, drukke baan, gezin, geen tijd, geen zin. Het zelfde liedje. Aan die gedachtegang moest ik iets doen. Zie ook mijn 101 doelen.

Egoblog?

Klinkt arroganter dan het lijkt. De term ‘ego’ heeft tegenwoordig een negatieve bijsmaak. Veel mensen denken direct aan iemand die erg vol is van zichzelf. Ego (uit het Latijn) betekent letterlijk ‘ik’. En niet meer dan dat. Ook bekend dankzij de leer van Sigmund Freud. Nu zal het op deze website niet dagelijks over psychologie gaan.

Waar dan wel over?

Over wat me bezig houdt. Verhalen vertellen doe ik bijna dwangmatig. Daarom dus dit egoblog. Ik schrijf voornamelijk over deze vier onderwerpen:

Dagelijks (be) leven
Over het gevoel van de eerste lentedag, of gewone dingen waar ik me bijzonder over kan verbazen, zoals mannen op Uggs.

Mijn 101 doelen
De tijd van uitstellen is voorbij. Meer hierover vind je hier.

Music maestro!
Als 8-jarig jochie kreeg ik een prachtig cadeau, mijn eerste platenspeler. Het koffertje oude singles van pa verliet de zolder. Zo ben ik mijn eerste verslaving opgelopen. Inmiddels zit ik in de wandelende muziekbibliotheek-fase. Achter veel bekende en onbekende muziek zit een verhaal dat het moeite van het vertellen waard is. Met of zonder persoonlijke noot.

Triviantkoning
Welke plaatsen op de route van de Transsiberisch express de moeite waard zijn om te bezoeken, wie er vóór Kate Mulgrew de rol van kapitein Janeway in Star Trek:Voyager heeft gekregen of hoeveel pausen er in een lelijke Eend passen. Nutteloze feitjes, bestaan ze wel? Ik vind het in in ieder geval mateloos interessant.

Geef een reactie