Music Maestro!

Isaaks teletijdmachine

Terug-in-de-tijdEen zwoele videoclip, melancholische klanken en een herkenbare tekst over ludduvuduh. Als dertienjarig ventje die zich door zijn eerste kalverliefdes worstelde maakte Chris Isaaks ‘Wicked Game’ een diepe indruk. Een die nog altijd naresoneert als ik een prutdag heb.

Oorspronkelijk was het nummer een promotiesingle voor het album Heart Shaped World uit 1989. Een enorme flop die door geen radiozender of muziekliefhebber werd gekend. Een dankjewel aan regisseur David Lynch is op zijn plaats. Hij nam een instrumentale versie van het nummer op in zijn film Wild at Heart, waarop het balletje begon te rollen. Isaaks eerste hit werd geboren.

Niet zo bijzonder?
De betrokken producers, muzikanten en natuurlijk Isaak zelf kunnen aardige bomen ophangen over hoe lang ze wel niet hebben gedaan over het succesnummer. Of over hoe onverwacht het succes kwam, en hoe leuk het filmen met Helena Christensen was.  Dat vind ik allemaal niet zo bijzonder.

Teletijdmachine
Dit nummer is voor mij wel de ultieme teletijdmachine. Zodra de weemoedige gitaarklanken uit de boxen sijpelen ben ik weer 23 jaar terug in de tijd. En kan ik de blues voelen.  Andersom werkt het ook, wanneer ik een melancholische bui heb draai ik graag Wicked Game. Het past gewoon bij dat gevoel. Net slecht voor een Sky Radio klassieker. Gaat ‘ie nog een keertje dan:

Geef een reactie