101 DoelenEindelijk doen!

Lang leve WordPress

Eenzaam eeindjeHoera! Het is pas januari 2012 en het eerste doel van de 101 is al gehaald. Alleen de luitjes van Technorati willen nog code ZD63FYG65VMZ zien voor ze dit blog in de database zetten. Bij deze!

Bloed, zweet en code
De kinderen logeren bij opa en oma en Wendy (mijn vrouw) is aan het werk. Een stil huis, alle tijd dus voor het laatste stukje bloed, zweet en code. Dat laatste is een kleine beproeving geweest. Met veel vloeken en uitproberen heb ik me wel wat HTML kunnen aanleren, maar houdt het wel op. Zodra ik in de huidige technieken met databases, CSS en jQuery duik voel ik me net zoals in het eendje op de foto. Verlaten in de tuin op een grauwe winterdag.

Lang leve WordPress
Gelukkig zijn er tegenwoordig behoorlijk idiot-proof systemen waar je een blog zoals deze op kunt bouwen. Zelf heb ik gerommeld met:

  • Drupal
  • Joomla!
  • WordPress.

Dat laatste is het geworden. Drupal was mij te technisch, Joomla! te beperkt. De logica van WordPress kreeg ik met vallen en opstaan vrij snel onder de knie. Met een beetje hulp weliswaar. Kudos voor Thomas, het door hem gemaakte WordPress-thema was precies wat ik zocht. En applaus voor Moin, een ware tovenaar met design en CSS.

Vallen en opstaan
De titel van het blog is de rode draad door mijn leven. Mijn stijl van leren en van zijn zorgt ervoor dat ik wel eens mijn neus stoot. Je zult er regelmatig over kunnen lezen. En erover meepraten, je kunt reageren op wat ik hier post en als je een goed idee hebt hoef je ook je mond niet te houden.

2 gedachten over “Lang leve WordPress

  1. Hulde kerel! Mocht ik je kunnen helpen met het afvinken van die lijst van je … graag ….!

Geef een reactie