Music Maestro!

Nachtmerrie wordt een mooie droom

Crash boom bang!Een donkere snelweg, mei 1999. De Kaatsheuvelse metalband Present Danger is met hun busje op weg naar huis na een geslaagd optreden. Hun eerste democd was nog niet zo lang uit en de jonge rockers hadden via een voorronde een podiumplaats op Paaspop weten te bemachtigen. Toen brak de hel los.

Schroeven en pinnen
Een benevelde medeweggebruiker klapte vol op het busje in. Zowel de auto als de jongens lagen in puin. Zanger Thijs de Jong liep een gebroken nek op en moest met de nodige pinnen en schroeven weer in elkaar gezet worden. Een lange revalidatie volgde. En toen kwam het besef – het had zomaar over kunnen zijn. Daarover gaat de rockballad Dark Visions. De eerste keer dat de groep dit nummer live speelde was bijzonder emotioneel voor zowel de artiesten als de trouwe fans. De nachtmerrie werd herbeleefd.

Beloning
De mannen krabbelden stukje bij beetje weer op. Vele kroegen en festivals werden platgespeeld. Plezier staat voorop, maar ergens blijft ook de droom van doorbraak bestaan. In 2008 kwam de beloning met de winst van de Publieksprijs van de Dommelsch Clash of the Coverbands. En dat hield onder meer in dat Present Danger een single mocht opnemen. Dat kon alleen maar Dark Visions zijn. Uiteindelijk haalde de single net de hitparade. De droom blijft in leven.

Geef een reactie