101 DoelenPersoonlijke groei

Vrij van geest

Oh wat een vrijheidEr kan weer een streep door één van mijn 101 doelen. In de afgelopen maanden heb ik in etappes van 5 de 50 Questions That Will Free Your Mind beantwoord. De opzet van deze vragenlijst intrigeerde me. Ik was benieuwd wat voor inzicht in mezelf het zou kunnen opleveren.

Is mijn geest nu vrij? Tja, het is maar wat je daar onder verstaat. Mijn geest is heel erg vrij als ik in de trein op weg naar huis wat zit te dromen. En als ik een goede dag heb kan ik me de hele dag zo voelen. Daar heeft deze lijst niet direct invloed op gehad. Een ding is zeker: door sommige vragen ben ik voor het eerst écht gaan nadenken over sommige dingen. Over of je doet waar je in geloofd; over wat je nog wil in dit leven – en wat je daarvoor bereid bent te doen. De vruchten van deze gedachteoefeningen smaken prima.

Wat me ook opvalt is dat ik redelijk consistent ben gebleven bij het beantwoorden van dit soort vragen. Dit ondanks het feit dat ik de lijst vraag voor vraag heb aangepakt, waar meestal meerdere dagen tussen zaten. Blijkbaar zit ik logischer in elkaar dan ik van mezelf dacht. Ik heb mezelf voorgenomen om deze lijst opnieuw op mijn volgende 101-doelen lijstje te zetten. Eens kijken of ik er over pakweg een jaar of tien nog hetzelfde over denk. Een tijdcapsule 3.0. Of niet; alles kan natuurlijk.

De hele waslijst terugzien? Ja natuurlijk wil je dat.

Zin in een heel ander soort 50 vragen? Brett Keane roept in onderstaande video atheïsten op om 50 vragen van hem te beantwoorden. En deze antwoorden in een video te geven. Er zitten wel een paar interessante vragen tussen. Zou ik dan toch….?

Geef een reactie