101 DoelenPersoonlijke groei

Zomer in je hart

Wij Nederlanders zijn in één ding wereldkampioen: mopperen over het weer. Zelf draag ik regelmatig mijn steentje bij. We hebben in ons ministaatje ook niet bepaald reden tot juichen gehad met een druilerige lente en een goeddeels zompige zomer. Maar dat is slechts de buitenkant.

Het is zomer in mijn hart. In mijn lijst van 101 doelen heb ik leren omgaan met mijn hooggevoeligheid en de beginselen van Reiki leren kennen opgenomen. Beide durf ik nu af te strepen van mijn lijstje. De ontwikkeling die ik in de afgelopen anderhalf jaar heb doorgemaakt heeft me goed gedaan. Mijn zelfbeeld is veranderd en de relaties met mensen om me heen ook. Sommigen zijn verdiept, anderen wat verwaterd. Alles met een reden. This is my kung-fu. And it is strong.

Ben ik nu een Jedi-master? Obi-Wan’s mening heb ik niet gevraagd; maar zelf zou ik het niet zo noemen. Het lukt me nu meestal om invloeden die ik niet naar binnen wil krijgen buiten de deur te houden. Mijn zintuigen zijn verscherpt, ik kan bij tijd en wijle de aarde onder me voelen knarsen en borrelen. Toch kan ik soms nog enorm moe worden van mensen die op een lager energieniveau zitten dan ik zelf. Mijn defensie staat niet altijd op DEFCON 1. En als Mara om wat voor reden dan ook een huilperiode heeft raak ik daar nog steeds opgefokt van. Het verschil is wel dat ik heb leren accepteren dat ik dan opgefokt ben. Dat is dan maar zo.

Ben ik al waar ik moet zijn? De vraag stellen is hem beantwoorden. Ik heb geen eindpunt voor ogen dat ik ‘ moet halen’. En volgens mij is dat de juiste weg voor mij, de reis is het belangrijkst. Het vervolg zul je natuurlijk hier kunnen blijven lezen.

De eerste etappes teruglezen? Ik heb er een aantal posts over geschreven:

Best rot, als je aura lekt!
De Reiki startkabel
Door het enge bos
De weg voorwaarts
Het oneindige licht

Geef een reactie